The construction of a world-class Social Sciences facility to enhance the student experience and encourage interdisciplinary research for the University of Sheffield began in May 2019.  Designed by HLM architects, this home for the Faculty of Social Sciences will improve learning for students through its new collaborative teaching and social spaces and offer a wide range of disciplines under the same roof for the first time. It will also include a research hub, bringing together cross-cutting research centres to address key global challenges.

Green space, which will be open to the public as well as students and staff, will be part of the development, providing an improved local environment.  The building has been designed with sustainability at its core. Ground source heat pumps will be installed to maximise the opportunity created by thermal warmth, and provide cooling in the summer.

BAM Construction, Faculty of Social Sciences, Whitham Road, Sheffield,
S10 2SR

Concrete frame / precast concrete panels / curtain walling

Beth Kidd

Contact form